Parelmoervlinder 1 en 2, Utrecht

De speelplek aan de Citroenvlinder & Parelmoervlinder wordt vernieuwd. Het gaat om de speelplekken ten hoogte van Parelmoervlinder 11 en 28. Het betreft hier fase 2 voor het vernieuwen van speelplekken. De vernieuwde speelplekken zullen nieuwe namen krijgen. Citroenvlinder wordt Parelmoervlinder 1 en Parelmoervlinder wordt Parelmoervlinder 2.

Let op: Deze enquete is bedoeld voor de speelpek tegenover Parelmoervlinder 11.

De speeltoestellen zijn gezien de technische levensduur aan vervanging toe. De gemeente Utrecht vindt het belangrijk dat de buurtbewoners daadwerkelijk achter de initiatieven staan van de gemeente. Daarom geven wij jullie de kans om een voorkeur uit te spreken voor de invulling van de speelplek.

Belangrijkste randvoorwaarden en uitgangspunten voor speelplek Parelmoervlinder 1:

  1. Op de speelplek is een hoge mate van wortelopdruk aanwezig. Hierdoor kan het voorkomen dat er afwijkende keuzen gemaakt moeten worden ten opzichte van jullie stemmen.
  2. In het ontwerp wordt er gebruik gemaakt van een natuurlijke ondergrond, zoals natuurgras, houtsnippers of valzand.
  3. De leeftijdscategorie voor deze speelplek is 4-12 jaar. Hier gaan we rekening mee houden in het ontwerp.

Belangrijkste randvoorwaarden en uitgangspunten voor speelplek Parelmoervlinder 2:

  1. Op de speelplek is een hoge mate van wortelopdruk aanwezig. Hierdoor kan het voorkomen dat er afwijkende keuzen gemaakt moeten worden ten opzichte van jullie stemmen.
  2. In het ontwerp wordt er gebruik gemaakt van een natuurlijke ondergrond, zoals natuurgras, houtsnippers of valzand.
  3. De leeftijdscategorie voor deze speelplek is 1-6 jaar. Hier gaan we rekening mee houden in het ontwerp.

Op basis van de randvoorwaarden en de geldende regelgeving voor speeltoestellen heeft Yalp drie speellijnen uitgekozen. Wij willen jullie als omwonenden van deze speelplek vragen om te stemmen op een van deze speellijnen. Ook vinden wij het belangrijk om te weten welke speelwaardes jullie belangrijk vinden, ook hier kun je een voorkeur in aangeven.

Stap 1: Deel je wensen
Via het bijgevoegde formulier kan ieder huishouden maximaal 1 voorkeur aangeven voor een speellijn en 3 voorkeuren voor speelwaardes.

Het is niet meer mogelijk om te stemmen. Wij gaan de stemmen inventariseren en de resultaten delen met de gemeente. Als de ontwerpen klaar zijn ontvangen jullie een nieuwe uitnodiging om te stemmen op jullie favoriete ontwerp.

Stemmen kon tot en met zondag 28 april 2024.

Stap 2: Ontwerpen
Vanuit de opgegeven voorkeuren worden er 1 of 2 ontwerpen opgesteld waar jullie als buurt daarna weer uit mogen kiezen. Mocht er een duidelijke voorkeur voor één van de speellijnen zijn, dan wordt er 1 ontwerp opgesteld. Bij een minimaal verschil tussen twee verschillende speellijnen, zullen er van beide speellijnen een ontwerp worden gemaakt.

Stap 3: Stem op de ontwerpen
Nadat de ontwerpen zijn gemaakt zullen wij jullie opnieuw uitnodigen om te stemmen op het ontwerp dat het beste voldoet aan jullie wensen.