Project Description

Nachtvlinderplantsoen, Utrecht

De speelplek aan het Nachtvlinderplantsoen te Utrecht wordt vernieuwd. De huidige speeltoestellen zijn grotendeels aan vervanging toe en samen met de gemeente Utrecht nemen wij graag jullie wensen voor de nieuwe inrichting mee.

Vanuit de Gemeente Utrecht zijn enkele randvoorwaarden gesteld waar de vernieuwde speelplek volgens het beleidsplan aan moet voldoen. Dit zijn:

  • De speeltuin moet geschikt zijn voor 0 tot 12 jaar oud
  • Het huidige heuvels meer bij de speelplek betrokken worden
  • De huidige locatie van de speelplek is niet handig vanwege de wortelopdruk van de boomwortels.
  • Een deel van de speelplek onder de bomen is wel wenselijk, om zo tijdens warme dagen schaduwplekken te hebben waar gespeeld kan worden.

In juni hebben jullie van ons een brief mogen ontvangen met het verzoek om mee te denken over de invulling van de nieuwe speelplek aan het Nachtvlinderplantsoen. Wij hebben hier veel respons op mogen ontvangen, dank hiervoor! Op de speellijnen Clover en Flora zijn bijna een gelijk aantal stemmen uitgebracht.

Van iedere speellijn is een ontwerp gemaakt waarin de speelwaardes zijn meegenomen welke de meeste stemmen hebben gekregen. Nu mogen jullie kiezen welk ontwerp jullie voorkeur heeft. Ieder huishouden kan maximaal 1 voorkeur aangeven

Het ontwerp met het meeste aantal stemmen zal uiteindelijk voorgelegd worden aan Beheer, Inrichting en Gebruik Utrecht (BInG). Het winnende ontwerp zal, op het moment dat BInG goedkeuring heeft gegeven, gepresenteerd worden op de website en jullie ontvangen hier ook nog weer persoonlijk bericht van.

UPDATE

Zoals eerder vermeldt ligt het winnende ontwerp ter goedkeuring bij de BInG. Helaas is hier vertraging opgelopen vanwege het werk wat uitgevoerd wordt onder de bomen. Door de gemeente wordt nu eerst door een boomdeskundige bekeken hoe de werkzaamheden zo goed mogelijk uitgevoerd kunnen worden zonder schade aan de bomen en wortels te brengen.

Ontwerp voorstel 1

(Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Ontwerp voorstel 2

(Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Huidige situatie