Nachtvlinderplantsoen, Utrecht

De speelplek aan het Nachtvlinderplantsoen te Utrecht wordt vernieuwd. De huidige speeltoestellen zijn grotendeels aan vervanging toe en samen met de gemeente Utrecht nemen wij graag jullie wensen voor de nieuwe inrichting mee.

Vanuit de Gemeente Utrecht zijn enkele randvoorwaarden gesteld waar de vernieuwde speelplek volgens het beleidsplan aan moet voldoen. Dit zijn:

  • De speeltuin moet geschikt zijn voor 0 tot 12 jaar oud
  • Het huidige heuvels meer bij de speelplek betrokken worden
  • De huidige locatie van de speelplek is niet handig vanwege de wortelopdruk van de boomwortels.
  • Een deel van de speelplek onder de bomen is wel wenselijk, om zo tijdens warme dagen schaduwplekken te hebben waar gespeeld kan worden.

In juni hebben jullie van ons een brief mogen ontvangen met het verzoek om mee te denken over de invulling van de nieuwe speelplek aan het Nachtvlinderplantsoen. Wij hebben hier veel respons op mogen ontvangen, dank hiervoor! Op de speellijnen Clover en Flora zijn bijna een gelijk aantal stemmen uitgebracht.

Van iedere speellijn is een ontwerp gemaakt waarin de speelwaardes zijn meegenomen welke de meeste stemmen hebben gekregen. Nu mogen jullie kiezen welk ontwerp jullie voorkeur heeft. Ieder huishouden kan maximaal 1 voorkeur aangeven

UPDATE

De stemmen voor het beste ontwerp zijn geteld! Voorstel 2, het ontwerp van de Flora Speellijn is het winnende ontwerp geworden!

Het ontwerp is inmiddels goed gekeurd door zowel de BInG, als door de gemeente. De vernieuwde speelplek zal worden gerealiseerd door Yalp en Scholman. De werkzaamheden zijn inmiddels ingepland. Hierbij delen we met plezier de planning van de werkzaamheden

  • Week 23: Voorbereidende grondwerkzaamheden door Scholman
  • Week 23: Plaatsen van de speeltoestellen in het cunet van houtsnippers door Yalp
  • Week 23: Aanbrengen van houtsnippers door Scholman, onder de geplaatste speeltoestellen
  • Week 24: Plaatsing van de speeltoestellen op het gras door Yalp
  • Week 25: Ruimte voor uitloop

We willen jullie vragen om gedurende de werkzaamheden geen auto’s aan de kant van het plantsoen te parkeren, zodat de werkplek voor ons goed bereikbaar is.

Namens de gemeente en Yalp willen wij u bedanken voor het meedenken en stemmen voor het ontwerp van de speelplek! Wij hopen dat u met veel plezier gebruik gaat maken van de nieuwe speelplek.

Het winnende ontwerp! 

(Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Huidige situatie