Keizersdijk, Rijssen

De speelplek aan de Keizersdijk wordt opgeknapt vernieuwd. De gemeente Rijssen-Holten vindt het belangrijk dat de buurtbewoners een stem krijgen in deze nieuwe plannen. Daarom geven wij jullie de kans om een voorkeur uit te spreken voor de invulling van de speelplek.

Hier zijn de belangrijkste randvoorwaarden en uitgangspunten voor de speelplek:

  1. De huidige speelheuvel wordt verwijderd zodat de plek overzichtelijker wordt, de bosschage langs de weg wordt verlaagd voor extra sociale controle
  2. De speelplek is bedoeld voor de leeftijd 4 tot 12 jaar.
  3. De speelplek aan de Pastoor Peterstraat wordt ook vernieuwd. Directe omwonenden hebben hier al een bericht van ontvangen.

Op basis van de randvoorwaarden en de geldende regelgeving voor speeltoestellen heeft Yalp drie speellijnen uitgekozen. Wij willen jullie als omwonenden van deze speelplek vragen om te stemmen op een van deze speellijnen. Ook vinden wij het belangrijk om te weten welke speelwaardes jullie belangrijk vinden, ook hier kun je een voorkeur in aangeven.

Stap 1: Deel je wensen
De gemeente organiseert op donderdag 21 maart van 16:00 uur tot 17:30 uur een informatiemiddag. Op deze middag is het ook mogelijk een fysiek stemformulier in te vullen.
Vanuit de opgegeven voorkeuren worden er 1 of 2 ontwerpen opgesteld waar jullie als buurt daarna weer uit mogen kiezen. Mocht er een duidelijke voorkeur voor één van de speellijnen zijn, dan wordt er 1 ontwerp opgesteld. Bij een minimaal verschil tussen twee verschillende speellijnen, zullen er van beide speellijnen een ontwerp worden gemaakt.

Stemmen kon tot en met zondag 31 maart 2024. Wanneer de ontwerpen bekend zijn zullen wij jullie opnieuw uitnodigen om te stemmen op jullie favoriete ontwerp!

Stap 2: Stem op de ontwerpen
Nadat we al jullie stemmen hebben verzameld gaan we een of twee ontwerpen maken. Hierbij wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met jullie wensen en de vastgestelde randvoorwaarden. We zullen jullie hierna opnieuw uitnodigen om te stemmen op het ontwerp dat het beste voldoet aan deze criteria.