Project Description

4 locaties De Gagels Steenwijk

De speelplekken aan de De Gagels gaan op de schop! De gemeente heeft plannen om de speelplekken aan De Gagels in Steenwijk te vernieuwen, en we hebben jullie hulp nodig om deze plekken om te toveren tot bruisende speel- en ontmoetingsplekken. Doe jij ook mee?

Hier zijn de belangrijkste randvoorwaarden en uitgangspunten voor de speelplekken:

  • Vergroening van de speelplek: We streven ernaar om de speelplekken een natuurlijke uitstraling te geven.
  • Geschikt voor verschillende leeftijden: Van de huidige 3 speelplekken en 1 ontmoetingsplek gaan we naar 2 speelplekken en 2 ontmoetingsplekken. Zie de afbeelding hieronder voor meer informatie.
  • Ontmoetingsplek voor de buurt: We willen dat De Gagels ontmoetingsplekken krijg voor de buurt, met o.a. picknick- en zitgelegenheden.
  • Toegankelijkheid voor iedereen: De vernieuwde speelplek moet toegankelijk zijn voor alle buurtbewoners.

Stap 1: Deel je wensen
We willen je graag betrekken bij het proces  Daarom vragen we je om deel te nemen aan onze online vragenlijst onderaan deze pagina. Hier kan je aangeven welke speellijn en speelfuncties het meest aanspreken. Zo worden de speelplekken ontworpen naar jullie voorkeuren.

Je kan de vragenlijst invullen tot en met 16 februari 2024.

Stap 2: Stem op de ontwerpen
Nadat we al jullie wensen hebben verzameld gaan we twee ontwerpen maken. Hierbij wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met jullie voorkeuren en de vastgestelde randvoorwaarden. We nodigen jullie hierna opnieuw uit om te stemmen op het ontwerp dat het beste voldoet aan deze criteria. Stemmen kan via deze pagina of bij de bijeenkomst. Later volgt meer informatie over deze bijeenkomst.

Hou deze pagina in de gaten voor aanvullende informaties en updates over dit project.

1: Ontmoetingsplek
2: Speelplek tot 7 jaar
3: Ontmoetingsplek
4: Speelplek tot 12 jaar

Huidige situatie